000257 - Mass Air Flow Sensor (G70): Implausible Signal
P0101 - 004 - No Signal/Communication - MIL ON
Freeze Frame:
Fault Status: 11100100
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 1
Mileage: 165244 km
Time Indication: 0
ale zapala się kontrolka ESP
po wejściu w ABS są błędy:
Address 03: ABS Brakes Labels: 8E0-910-517.lbl
Control Module Part Number: 8E0 910 517 E HW: 8E0 614 517 AL
Component and/or Version: ESP8 quattro H06 0120
Software Coding: 0004528
Work Shop Code: WSC 06325 000 00000
VCID: 295DF997FCDD
1 Fault Found:
kecaj, w pamięci jest tylko to co w skanie
doczytałem, że może to byc problem z przepływomierzem, ktory w tym silniku sieje błędami po absie albo po skrzyni
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
piotrek_gdy, tu nie chodzi o "sianie". Silnik ma w zasadzie jedna kontrolkę Check, która zapala się w przypadku dużych problemów związanych z silnikiem zgodnie z OBDII. Mniejsze też są rejestrowane i powinny być co jakiś czas odczytane. Gdy nie zostały odczytane i skasowane ECU melduje to do sterownika ABS-u z błędem i "prośbą" o odczytanie błędów ze sterownika silnika. Na kontrolkę od ABS-u kierowcy dość szybko reagują, co przynosi zamierzony efekt w postaci odczytania błędów.
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
info zaczerpnąłem z forum audi A6 gdzie opisywany jest ten błąd a jako przyczyna podawana jest awaria przepływomierza
Właśnie z A6 (2,5 v6) wiem o przepływce , bo ECU dawał bląd przepływomierza i rownolegle był w ABS .
Po wymianie obydwa zniknęły .
Co do Błędu radia to olac . Problem z Self-testem czy coś takeigo . Nawet ross tech sugeruje, ze jak to nie szafa lub Airbag to zostawić ( wgranie nowego softu)
Komentarz